Kollektivhuset

E/F Kollektivhuset er et markant 12 etagers højhus centralt i Aalborg. Ejendommen blev opført i 1954 som et kollektiv, hvilket det også var frem til 1977, hvorefter ejendommen blev udstykket til ejerlejligheder. Ejerforeningen består i dag af 93 lejligheder i et højhus, og 5 erhvervslejligheder i stuen og kælderen. Foreningen har været i DEAS’ administration siden 1. maj 2007.

Situation

Bestyrelsen i ejerforeningen ønskede hjælp til generel ejendomsadministration og hjælp i forbindelse med en større opgave omkring vedligeholdelse og renovering af ejendommen.

Problemstilling

Behov for administration: Bestyrelsen havde behov for en meget tæt og løbende kontakt med DEAS og dermed en udvidet palette af administrative og rådgivningsrelaterede ydelser.

Fordeling af omkostninger: De største udfordringer i projektet var, at vedligeholdelsespligten på vinduerne var ejernes, samt der var erhverv i ejendommen, som ikke skulle deltage i udgiften. Altså var regnestykket og beslutningsgrundlaget ikke ligetil. Ligeledes var finansieringen en udfordring, da projektet var meget omfattende.

Projektledelse: Bestyrelsen havde brug for en partner til både teknisk rådgivning og konkret udførelse af de vedtagne ændringer på facade og vinduer.

Løsning

Generel administration Fordeling af omkostninger Byggeteknisk rådgivning, projektledelse samt udførelse

Bestyrelsen har valgt en PREMIUM-pakke. (Læs mere om DEAS' forskellige pakker). Med PREMIUM-løsningen har DEAS håndteret generalforsamlingerne i forbindelse med projektet. Bistanden omkring renoveringsprojektet er inkluderet i det almindelige administrationsbidrag.

DEAS var også behjælpelige med indhentning af tilbud og dialog med flere pengeinstitutter for at sikre en korrekt fremgangsmåde og tilfredshed hos alle ejere.

Sidst men ikke mindst var DEAS’ tekniske afdeling desuden projektleder på byggeriet.

Resultat

Projektet med vinduesudskiftning og facaderenovering er afsluttet, og ejendommen fremstår nyrenoveret udvendigt.

Kontakt - Lone Overgaard

Kontakt

Lone Overgaard

afdelingschef
Ring mig op