Ørstedskolen

Ørstedskolen stod færdig i 2010 og er beliggende i Langeland Kommune. Skolen er på 14.500 m2 og har plads til 1.000 elever. Desuden har skolen egne idrætshaller og et udvendigt idrætsanlæg med boldbaner og atletikfaciliteter. Byggeriets samarbejdspartnere var MT Højgaard, DNB og DEAS.

tags

Situation

Langeland Kommune bestilte et skolebyggeri. Og i 2008 – 2010 blev Ørstedskolen i Rudkøbing opført for Langeland Kommune i et OPP-samarbejde.

Problemstilling

Skolens fremtid: Udfordringen var at gennemføre et byggeri, hvor alle discipliner inden for skoledrift blev samlet, idet Langeland Kommune i forbindelse med byggeriet samtidig nedlagde fem eksisterende folkeskoler. Der skulle således udarbejdes en helhedsløsning i et OPP-samarbejde.

Krav om bærdygtighed: Målet med byggeriet var også, at det skulle være bæredygtigt i opførelse og drift.

Løsning

Drift og vedligeholdlse

Administration af OPP-selskab

OPP-aftale: Samarbejdet har resulteret i en langsigtet helhedsløsning. Kommunen kendte i forbindelse med kontraktens indgåelse alle udgifter til drift og vedligeholdelse af skolen i de næste 30 år, samt det beløb som skolen ved kontraktens udløb kunne købes tilbage for. Kontrakten indeholder alle udgifter til den løbende drift, lige fra udskiftning af elektriske pærer og smadrede ruder til bygningens energiforbrug.

En bæredygtig bygning: Allerede i projekteringen blev der tænkt i at mindske bygningens energiforbrug. Undervisningslokaler med stor varmeudledning er f.eks. placeret mod nord og vest, og dagslyset bliver udnyttet i en sådan grad, at der er mindst muligt behov for kunstig belysning.

Resultat

Som et resultat af OPP-samarbejdet har Ørstedskolen fået tildelt Green Building-certifikatet. For at blive klassificeret skal en bygning have et energiforbrug, som er mindst 25% mindre end det gældende lovkrav på opførelsestidspunktet.

DEAS varetager de næste 30 års drift og vedligeholdelse samt administrationen af OPP-selskabet.

Kontakt - Lars Olaf Larsen

Kontakt

Lars Olaf Larsen

afdelingsdirektør
Ring mig op